Čokoláda a maliny jsou jednou ze sladkých kombinací, které dokážou potěšit chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány. V tomto článku se podíváme na recept na temné čokoládové muffiny s malinami, které jsou jednoduché na přípravu a zároveň vysoce chutné. Z jednoho muffinu se vám rozhodně neutvoří dost, takže si připravte dostatečnou zásobu!
Ingredience
Připravte si následující ingredience pro 12 muffinů:
- 200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 lžičku kypřícího prášku
- 150 g malin
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte všechny ingredience podle seznamu.
2. Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní nebo si je dejte na chvíli do mikrovlnky, dokud se čokoláda nerozpustí.
3. V jiné míse smíchejte cukr s vejci dokud nedosáhnete krémové konzistence.
4. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte.
5. Hladkou mouku smíchejte s kypřícím práškem a postupně je přidejte do misky s čokoládovou směsí.
6. Na konec přidejte maliny a opatrně je do těsta zamíchejte.
7. Těsto rozdělte do muffinových košíčků, které můžete umístit do muffinové formy nebo použít samostatný stojánek na muffiny.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut, dokud muffiny nejsou propečené.
9. Po vytažení z trouby nechte muffiny chvíli vychladnout a podávejte teplé nebo studené.
Proč jíst temnou čokoládu s malinami?
Čokoláda a maliny mají své pozitivní účinky na lidské zdraví a jejich kombinace může být ještě prospěšnější.
Čokoláda s vysokým obsahem kakaa je bohatá na flavonoidy, které mají antioxidantní účinky a mohou pomoci snížit riziko srdečních onemocnění. Maliny jsou pak skvělým zdrojem vitamínů C a K a obsahují také vlákninu a minerály.
Takže pokud si dnes dopřejete temné čokoládové muffiny s malinami, nejenže si pochutnáte, ale také přidáte tělu dávku prospěšných látek!