Příprava italského těstovinového pokrmu

Dnes se podíváme na jednoduchou a chutnou přípravu italského těstovinového pokrmu, který si zamilujete jak vy, tak vaše rodina či přátelé.

Výběr surovin

Nejdůležitější částí přípravy jakéhokoli jídla je správný výběr surovin. Pro těstovinový pokrm je klíčová kvalitní těstovinová směs (např. špagety, penne nebo tagliatelle), čerstvé bylinky, olivový olej, rajčatová omáčka a sýr (např. parmezán).

Příprava omáčky

Nejdříve si připravte omáčku. Na pánvi si rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osmažte dozlatova a přidejte nakrájená rajčata. Podlijte trochou vody a vařte asi 15 minut. Přidejte bylinky a dochuťte solí a pepřem.

Varná technika

V dalším hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, sceďte je a vrátě je zpět do hrnce. Přilijte omáčku a zamíchejte. Hotový pokrm můžete posypat strouhaným sýrem a dochutit podle chuti.

Stolování a servírování

Pokrm můžete servírovat teplý, ozdobený nasekanou čerstvou petrželkou nebo bazalkou. Doporučujeme podávat s kouskem čerstvého chleba a sklenkou dobrého vína.

Časté otázky:

1. Jak dlouho vařit těstoviny?

– Ideální je dodržet čas uvedený na obalu, aby těstoviny byly al dente.

2. Jakou omáčku použít?

– Můžete vyzkoušet různé varianty od rajčatové, smetanové po pesto omáčky.

3. Jaký sýr použít?

– Klasický parmazán je vždy výbornou volbou, ale můžete použít i jiné tvrdé sýry dle chuti.

Přejít nahoru