Víkendový festival Trash Feast se setkává s nejzajímavějšími trendy v oblasti udržitelného kulinářství. Schází se zde kreativní kuchaři se zápalem pro experimenty, kteří ukazují, jak lze zbytky a odpady proměnit v chutné a inovativní pokrmy. Event se schopností pohrávat si s konvencemi a překvapit vás neotřelými gastronomickými zkušenostmi.
Odpady jako prostředek k nové kulinářské tvorbě
Zní to možná nepravděpodobně, ale na Trash Feastu můžete ochutnat například zmrzlinu ze starého chleba, zavařeninu z oloupků z brambor nebo polévku z vývaru ze zbylých zeleninových šťavel. Toto kulinářské umělecké dílo, kde se odpady stávají zdrojem inspirace, odráží globální trend směrem k jídlu, které je udržitelné a ekologicky přijatelné.
Díky festivalu Trash Feast se na sto procent přesvědčíte, že odpad z kuchyně není vůbec odpadem. Je třeba jen trochu kreativity a zručnosti a z obyčejných oloupek a zbytků můžete vykouzlit úžasnou hostinu. Taková je moc kulinářsky zdatných popelářů, kteří svým experimentem ukazují, že „zbytkové“ vaření může být nejen zábavné, ale také nutné pro změnu našeho přístupu k životnímu prostředí.