Čokoláda: sladký hřích plný antioxidants

Nenajde se snad osoba, která by odolala sladkému kouzlu čokolády. Tato lahůdka je však většinou vnímána pouze jako sladkost, které by se měli lidé vyhýbat, pokud chtějí zůstat v kondici. Přitom pravá, kvalitní čokoláda má řadu zdravotních benefitů pro naše tělo.

V první řadě, vysoký obsah kakaa v čokoládě je skvělým zdrojem antioxidantů, které bojují proti volným radikálům v těle. Kakaové boby jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů antioxidantů na světě, dokonce obsahují více než některé superpotraviny jako acai bobule, modré bobule nebo goji.

Čokoláda pro zdravé srdce

Čokoláda nejen, že si získala srdce svými chutěmi, ale také je prospěšná pro naše srdce a oběhový systém. Jeden z těchto překvapivých faktů, které možná nevíte, je, že pravidelná konzumace tmavé čokolády může snížit riziko srdeční choroby až o třetinu! To je dáno díky flavonoidům – látkám, které mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.

Na závěr dodejme, že jako u všeho, i zde platí zásada “všeho s mírou”. I přesto, že čokoláda může mít pozitivní vliv na naše zdraví, neznamená to, že bychom měli konzumovat neomezené množství této lahůdky. Udržujme tedy rovnováhu mezi požitkem a zdravým životním stylem.

Přejít nahoru