Jednoduchá příprava zeleniny
Silné zbarvení, blahodárné živiny a osvěžující chuť – zelenina by měla být součástí vašeho jídelníčku každý den. A jak na to? Jednoduše ji nastrouhejte na jemný salát, přidejte její kousky do polévky, mixe do smoothie nebo ji jednoduše osmažte s masem. Můžete ji také uvařit na páře – pomocí nádobí z bambusu, klasického kovového nebo nových designových. Zelenina je tak rychle uvařená, ale přitom si zachová všechny důležité látky.
Ovoce jako zdravé sladké
Rychlain a zdravé jídlo neznamená nutné nudné chuti. Bronzové jablko, vitaminová nektarinka, osvěžující hruška – ovoce se hodí nejen do sladkého koláč, ale i na gril nebo do sušičky. Kupujte sladké druhy ovoce, které se líbí i dětem a komunikujte povzbuzující vsuvky, například smažte kousky jablka v ovesné kaši, nebo přidejte ovoce do hovězího guláše.
Bylinky a koření
Jednoduchá sada klasických bylinek a koření (bazalka, oregano, petrželka, dresink…) se hodí do mnoha jídel. Častokrát je najdete v supermarketech včetně vysušeného zboží. Pro vyšší kvalitu však doporučujeme nákup v zahradnictví – květina na parapetě se vždy hýbe více k životu a dává do jídla více chuti. K jídlům s kari kořením, sezamem, chilli papričkami a dalšími kořením se pak hodí spíše obchod s kořením.
Zdravé_jídlo
/blog?nazev=zdrave-jidlo
/blog?nazev=rychla-priprava
/blog?nazev=zelenina
/blog?nazev=ovoce
/blog?nazev=bylinky-koreni