Thajská kuchyně – ochutnejte něco nového a exotického

Základní charakteristika thajské kuchyně

Thajská kuchyně patří mezi nejzdravější kuchyně na světě. Je to kombinace exotických ingrediencí, koření a zeleniny, která je svěží, lehká a plná chuti. Charakteristické jsou pro ni sladkokyselé omáčky, thajský bazalkový a kokosový krém. Thajská kuchyně je založená na základních principách: sladká chuť z palmového cukru, kyselá chuť z citrusových plodů, slaná chuť z rybího a sojového omáčky, ostrá chuť z chilli papriček.

Thajské národní jídla

Jedním z nejoblíbenějších thajských jídel je Phad Thaí. Toto jídlo se skládá z rýže, rýžových nudlí, kousků kuřecího masa, zeleniny a náplasti z vejce. Tento pokrm je obvykle posypaný arašídy a má pikantní chuť. Dalším oblíbeným pokrmem je Tom Yum – sladkokyselá polévka s kořením, krevetami a houbami. Khao Pad – smažená rýže s vejcem a zeleninou je další tradiční jídlo. Mezi další thajské speciality patří červený nebo zelený kari, proslavené exotické omáčky a thajské moučníky Mango Sticky Rice a Bananas in Coconut Milk.

Co je speciální na thajské kuchyni?

Thajská kuchyně vyniká svou širokou škálou vegetariánských a veganských možností. Thajská kuchyně je také známá tím, že nabízí zdravé a chutné pokrmy s použitím mála oleje. Spousta thajských pokrmů jsou také skvělé pro štíhlou a zdravou stravu.

Thajská kuchyně
#thajskakuchyne #exotickajidla #vegetarian #zdravastrava #svetovakuchyne

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru