Světová kuchyně – kde najdete nejlepší jídlo na světě?

Itálie: rodina, pasta a víno

S italskou kuchyní spojujeme rodinné oslavy, kde se posadí všichni k jednomu stolu a každý si má přinést něco k jídlu. Italská kuchyně disponuje širokou škálou sladkých i slaných jídel a některá z nich, jako například pizza nebo těstoviny se staly oblíbené i po celém světě.

Italové jsou hrdí na svůj způsob vaření a mnoho rodin si drží tradiční recepty po generace. Oblíbené pokrmy a suroviny jsou tady prakticky na každém rohu. V Římě třeba neváhejte zavítat do malé trattorie na pravou římskou těstovinu „cacio e pepe“.

Turecko: sytý orient pod čistým nebem

Turecká kuchyně sestává především z sytých masa a zeleninových pokrmů, které se obvykle doplňují rýží nebo grotem. V Turecku si oblíbíte například kebab nebo lahodnou baklavu s pistáciemi a medem. Toto jídlo najdete prakticky v každém městě, ať už v Istanbulu, Antalyi nebo Alanyi.

Důležitá složka turecké kuchyně je také jogurt, který se využívá jako nápoj i příloha u mnoha jídel. Kromě toho si Turci libují v čaji, kterému věnují celé odpoledne, a rozmanitých druzích kávy.

Mexiko: koření a ostrá chuť

Jedinečná chuť mexické kuchyně je ovlivněna místními surovinami, jako například chilli papričkami, koriandrem a jávy. Mezi nejoblíbenější jídla patří tortilla, nachos a guacamole, který si snadno připravíte i doma.

V Mexiku však najdete i mnoho pouličních stánků, kde se prodávají taco nebo pozole (mexická polévka z masa a kukuřice). Pokud se tedy chcete pustit do experimentování a okusit něco nového, je Mexiko tou pravou volbou.

Japonsko: klenot mezi kuchyněmi

Japonská kuchyně se vyznačuje elegantním servírováním a použitím široké škály surovin. Mezi nejoblíbenější pokrmy patří sushi, sashimi nebo miso polévka. Tyto jídla se v Japonsku připravují s velkou precizností a důrazem na pití.

Japonci si také věnovali hodně času vylepšování kulturních zvyklostí spojených s jídlem. Tím se předešlo nejen zbytečnému plýtvání jídlem, ale také se zlepšila chuť. Pokud tedy hledáte jídlo, které budete milovat, určitě se podívejte na japonskou kuchyni.

Rusko: syrové ryby a polévky na každé roční období

Ruská kuchyně se vyznačuje těžkými pokrmy, které se hodí na zimní období. Oblíbenými surovinami pro přípravu jídel jsou tvaroh, zelí a maso. Typickou součástí ruských jídel jsou i kysané okurky.

Jedním z nejznámějších jídel je Borsč, polévka vyrobená z červené řepy. Ruská kuchyně také disponuje řadou druhů syrového masa, jako například kaviárem, nebo nejznámější ruskou specialitou syrovou slaninou.

Ruská kosťjanka

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru