Pokud se chystáte stát světovým šéfkuchařem, nebo jen rádi experimentujete v kuchyni, jistě uvítáte pár užitečných triků, které vám ulehčí práci a přinesou nový rozměr do vašich receptů. Podíváme se na pár z nich, které se hodí jak pro začátečníky, tak i zkušené kuchaře.
Trik na dokonalou cibulovou chuť
Pro dosažení dokonalé cibulové chuti svých pokrmů můžete cibuli pod dusičnou kapotou krájit. Dusičná kapota pomáhá oddávat chlór a navozovat cibulovou chuť. Stačí si ji půl hodiny před krájením vložit do mrazáku a poté rozpůlit a krájet.
Jak rozpuštění sádla zpříjemnit
Pokud používáte sádlo v kuchyni, jistě vám nebude příjemné, jak vám zavání rukama po jeho manipulaci. Může vám v tomto ohledu pomoci jedna lžička ocet. Před manipulací se sádlem si ji naneste na ruce a po skončení práce je jednoduše umyjte a zápach zmizí.
Zázrak s vajci ve skořápce
Pokud si chcete udržet vejce v skořápce nezničená při vaječném rán, pomůže vám vložit malou skořápku do hrnce při vaření randa. Skořápka pohltí většinu případného prasklého žloutku a vy tak dostanete jen do hrnce a na talíř dokonalé vařené vejce.
Jak měkké máslo rozprostřít bez námahy
Často se nám stane, že je máslo příliš tvrdé a těžce se rozprostírá po chlebu nebo pečivu. Jednoduchým trikem, jak ho změkčit, je použít obyčejný sklenici. Sklenici naplňte horkou vodou, přiklopte ji na máslo a po pár vteřinách se dá sklenice snadno odstranit a máslo hezky rozetřít.
Tady byly pouze čtyři zajímavé kuchařské triky, které vám výrazně usnadní a zpříjemní práci v kuchyni. Pokud vás článek zaujal a chcete se ještě více dozvědět, neváhejte si najít knihu nebo online zdroje s dalšími kulinářskými triky. A teď parádní představa: jaké triky vy používáte? Podělte se o ně prosím s námi v diskuzi!