Představení ekvádorské kuchyně
Ekvádorská kuchyně kombinuje prvky z mnoha různých regionů a kultur, takže se můžete těšit na širokou škálu chutí a ingrediencí. Hlavní složkou mnoha jídel jsou kukuřice, brambory, fazole, černé a bílé rýže a tradiční masové pokrmy z hovězího, vepřového a kuřecího masa. Dokonce i mořské plody mají v této zemi zvláštní místo na stole.
Pokud jde o dezerty a sladkosti, nejznámější jsou například churros, sladké koblihy a vánoční cukroví se nazývá bizcochos. Ekvádorské ovoce, jako jsou mango, papája a ananas, také obsahuje některé z nejlepších chutí.
Top jídla, která stojí za to ochutnat
Jedním z nejslavnějších ekvádorských jídel je Cuy, grilované křečka servírované s bramborami a chuño, což jsou sušené brambory. Tenké plátky masa se třou hřebíčkem a kmínem, než se grilují. Dalším oblíbeným masovým pokrmem je Locro, hustá polévka připravená z brambor, kukuřice, sýru a koření. Na závěr doporučujeme ochutnat ceviche, tradiční mořské jídlo s rybou v marinádě z citronu, cibule a chilli.
Mezi nápoji, které si můžete v Ekvádoru vychutnat, patří chicha, alkoholický nápoj z fermentované kukuřice, horchata, mátový nápoj a vánoční nápoj ponche, směs vína, rumu, ovoce a koření.
Ekvádorská kuchyně pro vegetariány a vegany
Pokud jste vegetarián nebo vegan, Ekvádor má v nabídce alternativy pro všechny chutě. Můžete si vychutnat zahir, zeleninovou polévku s masovým náhražkou a vařeným vejcem, nebo quinoa, proteinové semeno s brambory a zeleninou. Většina restaurací také nabízí veganské a bezlepkové alternativy.
Pokud se vám líbí cestování a jídlo, určitě neváhejte vyzkoušet ekvádorskou kuchyni. Kombinace exotických ingrediencí a chutí vám určitě nezklame.