Itálie – země dobrot
Pizza, těstoviny, mozzarella – to jsou chutě, které nás napadnou, když si řekneme Itálie. Ale místní kuchyně nabízí mnohem více. Vyzkoušejte si například arancini – rýžové koule plněné sýrem a šunkou, nebo chutný osso buco – telecí maso dusené s kořením a zeleninou. Až se vydáte do Neapole, nezapomeňte si ochutnat pizzu Margherita, kterou zde prvníkrát připravil slavný šéfkuchař Raffaele Esposito.
Vietnam – dobrodružství v misosupě
Čerstvé bylinky, křupavá zelenina a delikátní maso – to jsou ingredience, které jsou charakteristické pro vietnamské pokrmy. Pho bo – nudlová polévka s hovězím masem, bánh xèo – placka plněná masem, krevetami a zeleninou, a bánh mì – sendvič s hovězím masem a římským salátem jsou nejznámější speciality vietnamské kuchyně. A když vám po těchto dobrotách naskočí chuť na něco sladkého, nevynechejte cà phê đá – silnější version ledové kávy s kondenzovaným mlékem.
Mexiko – země zářících chilipeprů
Mexická kuchyně je známá svým využíváním silných chilipeprů a koření. Tacos jsou asi nejtypičtějším jídlem, které vám připomene Mexiko – ať už plněné masem, zeleninou nebo s různými salsy. Jiné populární jídlo je enchilada, což je plněná tortilla, která se zalije omáčkou a posype se sýrem. A pro všechny milovníky vydatných snídaní je tu huevos rancheros – křupavá tortilla s vejci, fazolemi a salsou.