Parmezánové rokle v Itálii
Itálie je známá mnoha výtečnými specialitami, ale jednou z nejzajímavějších lokalit pro milovníky sýrů je oblast Emilia-Romagna. Toto území je největším producentem parmazánu na světě. Pro turisty jsou nejzajímavější tzv. rokle, což jsou jeskyně, kde se sýr zráží a zraje. Pozor, návštěva musí být předem objednána, protože počet návštěvníků je omezený.
Peking kačer v Číně
Hledáte nejenom kulinářský zážitek, ale i kulturní? Potom vyrazte do Číny a vyzkoušejte si tradiční pekingské kačer. Ten se podává s plátky okurky, póru a sladké fazolové pastě a je oblíbený nejenom v Číně, ale nabízí se i v některých restauracích po celém světě.
Sushi v Tokiu
Když už mluvíme o gurmánských zážitcích, nesmíme zapomenout na Japonsko. Navštivte Tokio, kde si můžete vychutnat ty nejčerstvější kousky sushi. Nejlepší suši bary vás však možná překvapí, nejsou to totiž luxusní restaurace, ale mnohem skromnější podniky.
Rakija v Srbsku
Pokud máte rádi silné nápoje, nevynechejte srbskou rakiju. Tento silný alkoholický nápoj se vyrábí ze slivovice, ale může být i z jiných druhů ovoce. Srbové vám rádi nabídnou degustačku v barech a restauracích. Pokud máte štěstí, objevíte také malé domácí producenty, kde vám rakiju naservírují rovnou z barelu.
Tapas v Barceloně
Nic neosloví více turisty než mix španělského slunce a krás. Když se k tomu přidá skvělé jídlo, máme téměř dokonalou dovolenou. V Barceloně si nemůžete nechat ujít místní speciality – tapas. Ty jsou v podstatě jakousi verzi meze, malé kousky jídla, které se servírují k pivu nebo k vínu.